понеділок, 7 серпня 2017 р.


УНІВЕРСАЛЬНА ВИСТАВКА «ДУХОВНИМИ СТЕЖКАМИ РІДНОГО КРАЮ»
В Олександрійському міському музейному центрі імені А. Ф. Худякової за доброю традицією вже декілька років у липні-серпні проходять універсальні виставки духовного спрямування. 
Цьогорічна виставка відкрилася наприкінці липня та має назву «Духовними стежками рідного краю». 


Відвідувачам представлені картини професійних художників з Олександрії Степана Ніколенко та Володимира Коляди, художника-любителя Володимира Сірика з м. Бобринця, фотографії православних храмів, які є пам’ятками архітектури початку ХІХ - ХХ ст. 
Крім картин та фото храмів рідного краю є фоторепродукція портрета землевласника Олександрійського повіту генерал-майора Федора Артемовича Боровського на кошти якого був збудований у 1803-1806 роках один із перших кам’яних храмів у нашому краї - Спасо-Преображенська церква у с. Талова Балка. На виставці представлені декілька фотографій Преображенського храму, яким він був 5 років тому до початку реставраційних робіт. 
Картина відомого Олександрійського художника Володимира Коляди переносить нас на Соборну площу міста Олександрії початку ХХ ст., коли у центрі площі стояв Успенський собор, збудований у 40-50-ті роки ХІХ ст. На жаль, цей храм був зруйнований у 1935 році. 
Центральне місце на виставці займає картина Воскресенського – Вознесенського собору м. Бобринець маловідомого місцевого художника Володимира Сірика. Собор збудований на початку ХХ ст. за проектом видатного архітектора Якова Паученка і являється пам’яткою архітектури початку ХХ ст.
Доповнюють виставку архівні документи та історичні довідки надруковані у книгах з історичного та православного краєзнавства.
Переглянути виставку можна до 19 серпня з 9-00 до 18-00

 у суботу і неділю з 10-00 до 17-00 години.

1 коментар: