середу, 21 червня 2017 р.

З ІМЕНЕМ АНТОНІНИ ФЕДОРІВНИ ХУДЯКОВОЇ

З нагоди 100 – річчя від дня народження А.Ф.Худякової та 50 – ї річниці відкриття Олександрійського краєзнавчого музею в Олександрійському міському музейному центрі протягом другого кварталу 2017 р. проведено ряд тематичних заходів, екскурсій, тематичних занять  для учнів та студентів міста Олександрії, оформлені музейні експозиції з історії музею та про відомих людей міста.
21 липня 2017 р. відбувся тематичний захід "З іменем Антоніни Федорівни Худякової", для дівчаток громадського об'єднання "Сестри милосердя" та учнів православної Олексіївської школи. На початку заходу діти переглянули музейні експозиції де представлені документи, фотографії, мундир з нагородами, макет літака ПО – 2 та портрет Антоніни Федорівни Худякової. Познайомилися з історією заснування та діяльності Олександрійського краєзнавчого музею, директором якого протягом десяти років, з 1981 по 1991 р. р. була Герой Радянського Союзу, Почесний громадянин м. Олександрії А.Ф.Худякова.
Друга частина заходу відбулася за круглим столом у  другому корпусі Олександрійського міського музейного центру. Діти з задоволенням познайомилися з сторінками життя легендарної льотчиці 46 – го Таманського полку, учасника бойових дій в роки Другої Світової війни Антоніни Федорівни Худякової. Переглянули фрагменти фільму "В небе ночные ведьмы", та презентації "Гортаючи сторінки фотоальбому Антоніни Федорівни Худякової".




Позитивним результатом заходу було прийняте рішення учнів на чолі з їх керівником Ксенією Юріївною прочитати книгу про Антоніну Федорівну Худякову " Орієнтир на зірку" та переглянути повністю художній фільм "В небе ночные ведьмы".

Немає коментарів:

Дописати коментар