вівторок, 20 червня 2017 р.



До 100 - річчя з дня народження  ХУДЯКОВОЇ АНТОНІНИ ФЕДОРІВНИ

Антоніна Федорівна Худякова входить до когорти відомих особистостей, які присвятили своє життя служінню людству та боротьбі за мир на Землі. Їй було присвоєні звання "Почесного громадянина міста Олександрії" та "Почесного громадянина міста Карачево", вшанована званням Героя Радянського Союзу які були найвищими винагородами того часу та багатьма відзнаками і нагородами.  Вона є взірцем для рівняння підростаючому поколінню.
Сімейні обставини та важкі умови життя загартували її характер та надали йому якості, які у майбутньому зробили її взірцевим льотчиком-винищувачем. Одна з характерних особливостей Антоніни Худякової – принесення особистих інтересів у жертву вимогам держави та суспільства, більше того – уособлення себе з державою.
          Антоніна Худякова служила у військовій авіації 16 років – з жовтня 1941 року по грудень 1957 року. Її бойова служба в полку нічних бомбардувальників тривала рівно три роки – з травня 1942 року по травень 1945 року. За цей час Антоніна Худякова здійснила 926 бойових вильотів, під час яких скинула близько 200 000 тон бомбового вантажу. Крім бомбардування ворожих об’єктів, вона брала участь у повітряних боях з німецькими асами та здійснювала доставку боєприпасів та ліків наземним частинам тогочасної Радянської Армії. Визнанням заслуг Антоніни Худякової на полі бою стало присвоєння їй звання Героя Радянського Союзу 18 серпня 1945 року.



          У мирний час Антоніна Худякова продовжила самовіддано служити державі, тепер – реалізуючи державну політику патріотичного виховання молоді. Активна участь у громадській роботі та просвітницькій діяльності.            Феноменом Антоніни Худякової є те, що незважаючи на суворість характеру, високу вимогливість до себе та оточуючих, обмеження особистого життя, а саме головне – заняття чоловічою справою, вона зберегла внутрішню та зовнішню жіночість. Ця жінка залишається зразком національного патріотизму своєї Батьківщини. Сьогодні в Україні вкрай потрібні такі патріоти. 

Немає коментарів:

Дописати коментар