понеділок, 16 вересня 2019 р.


Не тільки розумом, а й серцем

           Серед яскравих особистостей міста Олександрія, які своїми зусиллями і талантом вносять вагомий вклад у розвиток та становлення краю, дослідження його історії, є Шульга Інна Антонівна – краєзнавець, музеєзнавець, засновник та перший директор Олександрійського міського державного музею Миру, Почесний громадянин міста Олександрія, делегат Першого всесвітнього форуму українців. 14 вересня 2019 року виповнюється 95 років від дня народження Шульги Інни Антонівни.
            Олександрійський міський музейний центр ім. А.Ф. Худякової традиційно вшановує пам’ять Інни Антонівни проведенням патріотично-виховного заходу для учнівської та студентської молоді міста.
             16 вересня на такий захід до музейного центру завітали студенти Олександрійського коледжу культури та мистецтв. На честь Шульги І.А. у другому корпусі музейного центру влаштовано експозиційний стенд та вітрину, яка містить особисті речі, одяг, зроблений власноруч, документи, а також інформацію про основні життєві віхи Інни Антонівни. Саме біля цього стенду для студентів було проведено заняття, під час якого вони ознайомилися з життям, педагогічним досвідом та пошуковою й музеєзнавчою діяльністю Шульги І.А. Особливу цікавість у студентів викликала розповідь про роботу пошукового загону ім. Борі Білого, який сформувала та координувала Інна Антонівна, а також історія відкриття музею Миру.
              Життєвий шлях та громадська позиція Шульги І.А. є взірцем для підростаючого покоління, адже життєвим кредо цієї дивовижної жінки завжди були слова: «Працювати, щоб серце співало гімн життя Україні моїй!»

Немає коментарів:

Дописати коментар