четвер, 26 вересня 2019 р.


Створення сучасного освітнього середовища

           24-28 вересня 2019 року в Кіровоградській області проходить ХХVII щорічна конференція «Створення сучасного освітнього середовища в установах освіти Кіровоградської області: управлінські парадигми». У конференції беруть участь директори, заступники директорів закладів загальної середньої освіти з усіх областей України, фахівці управлінь та департаментів освіти, методисти відділів освіти.
            26 вересня учасники конференції завітали до Олександрійського музейного центру ім. А.Ф. Худякової.
             У музейному центрі педагогам та методистам було проведено оглядову екскурсію, під час якої вони мали змогу оглянути відділи, експозиції, а також ознайомитися з історією відкриття та основними напрямами роботи музею.
             У ІІ корпусі музейного центру учасники конференції розглянули експозиційну тематику історичного відділу та відділу етнографії. Відділ історії зацікавив методистів освіти поєднанням загальної та краєзнавчої історії у експозиціях, а також широким тематичним висвітленням подій Другої світової війни. Відділ етнографії справив яскраве враження реалістичним відтворенням інтер’єру українського традиційного житла та автентичними експонатами предметів побуту давніх українців.

            Окрему увагу було приділено просвітницькому відділу, в якому втілюється провідний напрям діяльності музею – просвітницька робота, представлена оглядовими та тематичними екскурсіями, різними формами занять з учнями та студентами навчальних закладів міста, а також методичною розробкою та впровадженням освітніх музейних програм та нових інтерактивних форм роботи для різних вікових груп учнівської молоді. Невід’ємною частиною просвітницької роботи є мультимедійне обладнання, яке дає змогу використовувати під час занять фото та відео презентації з архівних матеріалів та кадрів кінохроніки.
             Приємними враженнями учасники конференції поділилися від сучасного та затишного інтер’єру музейного центру та цікавих експонатів його відділів.
             

Немає коментарів:

Дописати коментар