понеділок, 2 вересня 2019 р.


В Європу з Україною у серці

          2 вересня навчальні заклади України святкують День знань. Після святкової лінійки традиційним є проведення першого уроку в рамках патріотичного виховання молоді.
          За вже існуючою традицією у День знань загальноосвітні навчальні заклади Олександрії долучаються до співпраці з Олександрійським міським музейним центром ім. А.Ф. Худякової, відвідуючи музейні тематичні заняття та заходи.




          На зміну третьокласникам до музейного центру на тематичний захід завітали учні 10 класу (номер школи?). Темою заняття для старших школярів стала віртуальна подорож Європою, а також надзвичайно актуальна в сучасних політичних та економічних умовах європейська культурна та економічна інтеграція України, адже український народ має багато спільного з європейськими цінностями у ментальному та гуманістичному розумінні, і саме молодь має стати важливим вектором у європейський інтеграції нашої країни.
           Тематичний захід проходив у формі калейдоскопу країн Європи та супроводжувався активним залученням мультимедійних засобів – протягом заняття учні мали змогу переглядати фотоматеріали та відео кліпи про визначні архітектурні пам’ятки та цікавинки Європи, а також про діяльність Європейського Союзу.
           В ході заняття десятикласники отримали багато цікавої інформації про Європейські країни, їх географічні та культурні особливості, а також про ЄС  як економічний та політичний союз держав, ознайомилися з історією його утворення, провідними напрямами діяльності та перспективами входження до нього України. При цьому, залучаючи учнів до інтерактивної бесіди, відзначили важливість побудови Європи у власній державі не лише впровадженням владою європейських реформ та стандартів життя, а й власним прикладом, власним бажанням і діями кожного з нас.
            Формування позитивної громадської думки та стійкої позиції є важливим напрямом просвітницької роботи не лише навчальних закладів міста, а й музейного центру. Важливим при цьому є підкреслити приналежність нашої держави до європейської сім’ї народів, виховуючи при цьому у старшокласників повагу до національних, культурних та духовних надбань європейців.


Немає коментарів:

Дописати коментар