четвер, 26 вересня 2019 р.


                                Від козацьких часів до сьогодення

         26 вересня в Олександрійському міському музейному центрі імені Антоніни Федорівни Худякової  було проведено тематичне заняття на тему «Від козацьких часів до сьогодення»,  для учнів 5-го класу Олександрійського колегіуму. Під час заходу  діти  ознайомились  з історією виникнення козацтва, їх звичаями та значенням.
        У контексті розповіді про козацьку добу діти прослухали розповідь про заселення Кіровоградщини, а також виникнення перших поселень на Олександрійщині. Особливе зацікавлення у дітей викликала історія заснування рідного міста Олександрія та постать козака Григорія Уса, який є його засновником.

         Для кращого сприйняття інформації до уваги дітей було представлено тематичну виставку «Усиківка. Бечія. Олександрія», яка вміщувала, зокрема, козацьку атрибутику, що було особливо цікаво для допитливих школярів. Наприкінці заняття  учні відвідали етнографічний відділ , де ознайомилися з житлом, побутом, одягом, посудом, знаряддями праці, традиціями та звичаями українського народу   к. ХІХ – поч. ХХ ст.
 Дане заняття  було спрямоване на формування патріотичних почуттів, поглиблення знань дітей про історію рідного краю  за часів козацтва, виховання поваги до традицій та історії України, гордості за героїчне минуле нашого народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар