вівторок, 10 вересня 2019 р.


Сторінки Першої світової війни. Щоб пам’ятали.

          З початком нового навчального року  Олександрійський міський музейний центр ім. А.Ф. Худякової кожного вересня місяця традиційно проводить ряд тематичних занять, присвячених трагічним подіям Першої світової війни та їх значенню для української історії.
            10 вересня до музейного центру на одне з таких занять завітали студенти Олександрійського коледжу культури та мистецтв.

            Захід проходив у історичній залі ІІ корпусу музейного центру, серед експозицій військової тематики, яка має також стенд, присвячений основним подіям Першої світової війни та краєзнавчій історії цього періоду. Проведення тематичних заходів серед експонатів сьогодні є популярною музейною практикою, яка має емоційний вплив на учнівську молодь та сприяє кращому сприйманню інформації.
             Під час теоретичної частини тематичного заняття студенти ознайомилися з передумовами, причинами та приводом до Першої світової війни, її етапами, а також розглянули ключові битви та переломні моменти у ході війни. Використання мультимедійної презентації є невід’ємною складовою заходів музейного центру, тож, студенти мали змогу проглянути карти подій, фотоматеріали, а найцікавіше – це документальні кадри кінохроніки, на яких зафіксовано зброю, яку використовували під час Першої світової війни, жорстокі моменти боїв, а також історичні персоналії тих далеких подій.

              Окремо зупинилися на краєзнавчій історії, адже Перша світова війна значно вплинула на історичну долю українських земель та нашого краю. З допомогою експозицій музейного центру, студенти одержали цікаву інформацію про перебіг Першої світової війни на українських землях, а також про роль Олександрійського повіту у війні. Особливу увагу звернули на фото наших земляків, які брали участь у важливих битвах та отримали численні нагороди.
                У контексті Першої світової війни на нашій Батьківщині відбувалися також революційні події, про що студенти теж прослухали цікаве повідомлення на основі експонатів музею.
                Наприкінці заняття студенти оцінили тяжкі наслідки Першої світової війни для країн Європи, а також зрозуміли важливість вивчення цих подій, які значною мірою вплинули не лише на європейську, але і на нашу історію.

Немає коментарів:

Дописати коментар