понеділок, 2 вересня 2019 р.


Відкрий для себе Україну

          Традиційно в Україні 1 вересня є не просто початком осені. Для десятків тисяч учнів, студентів, викладачів, педагогічних працівників цей день є надзвичайно важливим святом – Днем знань. Саме з цього дня в усіх навчальних закладах країни починається новий навчальний рік.
           День знань в Україні має свої традиції святкування, які залишаються незмінними з року в рік – це і квіти для педагогів, святкове вбрання, звук першого дзвоника і, звичайно, перший урок, який проводять у шкільних аудиторіях. Чудовою альтернативою проведення першого уроку для школярів є відвідування музейних тематичних занять.
           Олександрійський міський музейний центр ім. А.Ф.Худякової щороку приєднується до святкування Дня знань та вітає в своїх стінах учнів різних навчальних закладів міста. Так, 2 вересня до Олександрійського міського музейного центру ім. А.Ф.Худякової завітали учні третіх класів ЗНЗ № 9 на тематичне заняття «Відкрий для себе Україну», метою якого є національно-патріотичне виховання підростаючого покоління.




           Захід розпочався з традиційного привітання учнів з початком навчального року. Потім слідувало проведення теоретичної частини заняття,  під час якої учні прослухали розповідь про значення Батьківщини в житті кожного з нас, ознайомилися коротко з історією України, її державними та народними символами, цікавими традиціями та звичаями. Кожний тематичний фрагмент розповіді супроводжувався переглядом мультимедійної презентації та відео роликів, що дозволяло учням краще сприймати та засвоювати інформацію.
            Завершальною частиною заняття стала інтелектуально-розважальна програма, яка складалася із загадок, питань на кмітливість, завдань на пояснення прислів’їв тощо. Учні активно долучилися до інтерактивної частини заняття та із задоволенням відповідали на всі запитання.

Немає коментарів:

Дописати коментар