четвер, 20 вересня 2018 р.

ГЕРОЇЧНІ БУДНІ МЕДИЧНИХ  ПРАЦІВНИКІВ НА ФРОНТАХ
  ТА ОКУПОВАНІЙ ТЕРИТОРІЇ В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ


Напередодні Дня партизанської слави, 20 вересня 2018 року в Олександрійському міському музейному центрі імені А. Худякової проведена краєзнавча година на тему: «Героїчні будні медичних працівників на фронтах та окупованій території в роки Другої світової війни». 
Говорячи про учасників Другої світової війни, ми всі з вами уявляємо захисників рідної Вітчизни, тих, хто зі зброєю в руках захищав кордони рідної держави. Рожповідаючи про партизанський та підпільний рух, перед нами постають народні месники, хто в тилу ворога здійснював диверсійні операції, наводячи страх на нацистських окупантів. Та мало хто згадує про не менш важливий подвиг і героїчні будні людей у білих халатах, які в роки Другої світової війни на фронтах, в евакогоспіталях і навіть окупованій території врятували життя багатьом тисячам визволителів та мирного населення. Саме про видатних лікарів нашого краю, які в роки Другої світової війни пройшли стежками партизанських загонів, працювали в евакогоспіталях, у лікарнях на окупованій території і була присвячена розповідь. Серед них відомі імена «Почесного громадянина міста Олександрії», Заслуженого лікаря України Юрія Володимировича Осмоловського, кандидата  медичних наук Бузаньової Неоніли Феодосіївни, Заслуженого лікаря України Черняк Галини Іванівни та професора медицини головного лікаря Харківської лікарні № 9 на Холодній горі Мєщанінова Олександра Івановича.

Тема краєзнавчої години цілеспрямовано була підготовлена саме для студентів Олександрійського медичного коледжу. Головна мета заходу – патріотичне виховання майбутніх медичних працівників на героїчному прикладі видатних лікарів нашого краю в роки Другої світової війни.



Немає коментарів:

Дописати коментар