четвер, 10 березня 2016 р.

Герої ХХІ століття

        10 березня 2016 року для студентів політехнічного коледжу була проведена година пам’яті «Герої ХХІ століття». Під час проведення заходу  згадували   олександрійців, які загинули виконуючи військовий обов’язок на Сході України в зоні АТО.
 
       Кожен з цих Героїв мали свою сім’ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії, свої невідкладні справи, але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну демократичну Україну.
Дана година пам’яті проведена з метою виховання внутрішньої свободи та поваги до держави, любові до України, національної свідомості, гідності, усвідомлення приналежності до рідної землі, виховання поваги до захисників України , усвідомлення того, що ми самі відповідаємо за долю нашої держави. Кожен українець має мати активну громадську позицію, щодо подій на Сході України.   
Наш музейний центр проводить пошукову роботу по збору матеріалів, спогадів, фото, документів, особистих речей воїнів, які загинули в зоні АТО, та тих хто нині несе військову службу. За зібраними матеріалами музейного центру в місті Олександрії загинуло 12 чоловік – Бульдович С., Кравченко С., Бендеров М., Танковський Є., Кіктенко Г., Козенко О., Добровольський С., Кулигін О., Широков В., Копитов Ю., Голинський С., Константінов І., в Олександрійському районі 6 чоловік – Басак О., Озеров М, Костюк В., Пойда А., Кравченко П., Лупаїн О.
Наш прямий обов’язок передавати пам'ять з покоління в покоління, спогади про тих хто залишив життя під час військових конфліктів в 2013 – 2016 роках.   



Немає коментарів:

Дописати коментар