четвер, 17 березня 2016 р.

Школа екскурсоводів

16  березня  у музейному центрі розпочала роботу школа юних екскурсоводів. Група сформована з учнів ЗНЗ № 19, 2, 9, ОНВК № 17.  Перше організаційне заняття показало зацікавленість учнів у знаннях з історії краю.


Тематика занять гуртка юних екскурсоводів спрямована на ознайомлення учнів з історією та культурою рідного краю, оволодіння значним колом знань, умінь і навичок, необхідних юному екскурсоводу, формування у школярів наукових інтересів і творчих здібностей, орієнтацію учнів на професію екскурсовода.
Програма пропонує проведення теоретичних і практичних занять протягом одного року навчання. Вона розрахована на учнів 7-9  класів. Деякі теми містять ряд досить складних в теоретичному плані питань.
Програма передбачає самостійну творчу роботу учнів над складанням екскурсійних маршрутів, текстів, проведення краєзнавчих досліджень.
План занять побудований так, щоб перед гуртківцями стояла близька і доступна їм мета. Зміст занять поступово ускладнюється. Наприклад, від бесід про тематику екскурсій по рідному місту до збору матеріалів і складання екскурсійних маршрутів і текстів, а потім до самостійного проведення екскурсій. Відповідно до умов допускається змінювати окремі теми програм. Теоретичні заняття чергуються з практичними. Основною навчальною базою для проведення занять є музейний  центр.

Немає коментарів:

Дописати коментар