пʼятницю, 4 березня 2016 р.

ВІДОМІ ЖІНКИ ОЛЕКСАНДРІЇ


   
        Міжнародний жіночий день – щорічне свято, що відзначається 8 березня. Починалося як соціалістичне політичне свято. Вперше святкувалося у 1909 році у США з ініціативи Соціалістичної партії Америки. Протягом ХХ століття, як державне свято, відмічалося в країнах соціалістичного табору. 26 і 27 серпня 1910 року у Копенгагені відбувалося велика зустріч жінок з 17 країн світу. У форматі зустрічі вирішили щороку у березні відзначати Міжнародний жіночий день – день солідарності жінок у боротьбі за повні політичні, економічні і соціальні права.
  У 1977 році рішенням ООН день отримав міжнародний статус з повною назвою Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир.
Разом з тим історія свідчить, що традиція вшановувати жіноцтво існувала на протязі всієї історії людства. В різні часи і в різних країнах світу вона набувала різних форм.  Історичний екскурс було проведено до  святкування жіночого дня у музейному центрі. Діти дізналися як святкували свято у дохристиянські часи, у християнському та мусульманському світі, та яку роль відіграє жінка у суспільстві.
  Не менш цікаво  пройшла культурологічна година «Відомі жінки Олександрії». Учні НВК/ЗНЗ І –ІІ ст. № 17 – ліцей дізналися про відомих жінок м. Олександрії та їх внесок у розбудову міста. Проводячи дослідження з даної теми нас приємно вразила статистика. Заслуги жіноцтва м.Олександрії на державному рівні оцінили слідуючим чином:
Герой Радянського Союзу – 1
            Присвоєно звання «Почесного громадянина міста» - 7 
            Нагороджено відзнакою «За заслуги перед містом» - 15 
            Удостоєно звання «Олександрієць року» у різних номінаціях – 37 
            Удостоєно звання "Заслужений вчитель України" – 4 
            Нагороджено нагрудним знаком «Відмінник освіти України» на  2015 рік  – 47 
            Удостоєно звання "Заслужений лікар України" - 2.

       Користуючись нагодою вітаємо чарівну половину людства з святом!
\






Немає коментарів:

Дописати коментар