вівторок, 20 червня 2017 р.

Зустріч в товаристві інвалідів Віра 

За традицією Олександрійський міський музейний центр ім. А.Ф.Худякової безкоштовно проводить тематичні заходи, лекції екскурсії для інвалідів. З нагоди дня медиків в Олександрійському товаристві інвалідів "Віра" 20  червня 2017 р. відбулася тематична лекція "Видатні лікарі Олександрії ХХ ст."

Присутні з задоволенням дізналися про історію розвитку та становлення медицини в Олександрії ХХ ст. Познайомилися з біографіями видатних лікарів Олександрії:
-        заслужених лікарів України: лікаря-хірурга Юрія Осмоловського, лікаря-хірурга Олександра Холодова, анестезіолога Ореста Лісовського;
-         кандидатів медичних наук: лікаря-хірурга Неоніли Бузаньової, лікаря-педіатра Анатолія Кохана.
  Дізналися про наукові досягнення в області медицини видатного вченого України, професора з Олександрії, лікаря-фтизіатра Ноя Морозовського. 5 липня 2017 року буде відмічатися  125-а річниця від дня народження Ноя Морозовського. З 1932 року Ной Морозовський був удостоєний вченого звання професора за сукупністю наукових робіт, яких до того часу було опубліковано - 29. За своє життя він був автором 110 ( за іншими джерелами – 120) наукових робіт, більшість яких були присвячені проблемі захворювання туберкульозу, науковим дослідженням і практичній діяльності лікарів-фтизіатрів у вирішенні даної проблеми як на Україні, так і в колишньому Радянському Союзі.





Немає коментарів:

Дописати коментар