пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Олександрія на музейно-туристичному фестивалі

13 травня 2017 року представники від управління культури Олександрійської міської ради взяли участь у V Центрально-Українському музейно-туристичному фестивалі в місті Кропивницькому. На цьому фестивалі регіони області, а також гості Кіровоградщини представляють свій туристичний потенціал, і Олександрія – місто з багатими туристичними традиціями. Туристичний потенціал міста був наочно продемонстрований друкованою продукцією з описом привабливих об’єктів, туристичних маршрутів, короткими відомостями про місто.

             Один з показників туристичної привабливості – це наявність сувенірної продукції, і олександрійські народні майстри в рамках програми «Олександрійський сувенір» продемонстрували на фестивалі свою продукцію: вироби з дерева, бісеру, тканини, які є унікальними і характерними лише для нашого міста.
            Одним із найважливіших туристичних об’єктів Олександрії є Олександрійський міський музейний центр імені Худякової А. Ф., який представив на фестивалі інформаційний стенд про свій заклад та зразки експонатів декоративно-ужиткової групи зберігання. Святковий настій фестивалю забезпечив хор «Українські вечорниці» Палацу культури «Світлопільський», який протягом дня виконував українські народні пісні, пісні про Олександрію та Кіровоградщину.
 Методист з туристичної справи управління культури Ваген Мартіросов та головний зберігач фондів музейного центру Тетяна Вальчишена надавали усну інформацію та консультацію бажаючим відвідати Олександрію. Робота управління культури Олександрійської міської ради по участі в фестивалі була оцінена дипломом департаменту культури, туризму та памяткоохоронної справи.
            Олександрія – місто багатих традицій та щедрої душі, яке зустрічає гостей хлібом-сіллю. 

Немає коментарів:

Дописати коментар