середу, 13 квітня 2016 р.

Авіамоделісти БДЮТ у музейному центрі

12 квітня все людство відмічає Всесвітній день авіайії та космонавтики. це свято з'явилось на честь першого польоту у космос людини і тим самим воно підкреслює нестримну жагу людського роду до пізнання нових знаь.
Україна і космос - нероздільні. Звязок цей міцно встановився на зорі космонавтики, і витратити його зараз просто неможливо. Українське походження мали такі творці теорії польотів у світовому просторі, як Костянтин Ціолковський (до речі повне призвіще Ціолковський-Наливайко), Леонід Попов, Микола Кибальчич, Юрій Кондратюк.
У Київському політехнічному свого часу вчилися Сергій Корольов і Володимир Челомей (конструктор відомої ракети-носія "Протон").

12 квітня в музейному центрі відбулося відкрите заняття авіамодельних гуртків БДЮТ. Вони ознайомилися з Космічною Одессею нашого земляка
Леоніда Івановича Попова – космонавт - 46 Радянського Союзу двічі Герой Радянського Союзу, Почесний громадянин м. Олександрії,. Він здійснив три космічні польоти і перебував у космосі 200 діб 14 годин 45 хвилин 51 секунду.
         Сила волі, рішучість, наполегливість, кмітливість та інші риси характеру, потрібні космонавту, проявлялися у Леоніда Попова з дитинства. Проте притаманні йому самовпевненість та життєрадісність мали як позитивний, так і негативний вплив на його життя. Леонід Попов точно знав свою ціль у житті, але дозволяв романтично-пригодницький частині свого характеру взяти гору над розсудливістю. Проте саме ця любов до ризику привела його в загін космонавтів.
         Леонід Попов здійснив три космічні польоти за три роки – у 1980, 1981, 1982 роках. Політ 1980 року з Валерієм Рюміним тривав 184 дні 20 годин 12 хвилин і був новим рекордом тривалості перебування екіпажу орбітальної станції в космосі. Протягом космічних польотів Леонідом Поповим та членами його екіпажів були здійснені наукові дослідження та експерименти, проведені візуальні спостереження і фотографування різних районів поверхні Землі та акваторії Світового океану, медично-біологічні дослідження, астрофізичні і геофізичні експерименти. Робота космонавта потребує багатьох знань та навичок, значної фізичної підготовки та психічної стійкості. Заслуги Леоніда Попова були відзначені званням двічі Герой Радянського Союзу, трьома орденами Леніна та низкою нагород СРСР та інших країн світу.
         Леонід Попов є одним із самих шанованих уродженців Кіровоградщини, він користується заслуженою повагою на Батьківщині. Приклад Леоніда Попова використовується для патріотичного виховання молоді. Увага до земляка-космонавта не зменшується з роками, і у 2010-х роках є настільки ж актуальною, як у 1980-х. Леонід Попов підтримує і зараз дружні стосунки з олександрійцями. Завжди радо зустрічає їх вдома, допомагає в особистих питаннях, вітає земляків зі святами. У свою чергу, олександрійці урочисто привітали космонавта з його 70-річчям влітку 2015 року.





Немає коментарів:

Дописати коментар