понеділок, 11 квітня 2016 р.

Музейний центр Go Global

Ураховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання та використання англійської мови, забезпечення інтеграції України до європейського політичного, економічного і науково-освітнього простору, на підтримку програми Go Global Указом Президента України 2016 рік було оголошено Роком англійської мови в Україні.  Відповідно до цього наказу  було затверджено план заходів на 2016 рік в музейному центрі щодо популяризації вивчення англійської мови. Виконуючи вищеназвані нормативні акти, а також відповідаючи на вимоги сучасності, в музейному центрі почався процес зміни етикетажу виставок та експозицій на двомовний. Віднині інформація у залах музейного центру буде викладена українською та англійською мовами.
На сьогоднішній день змінено етикетаж трьох виставок: "Наш земляк космонавт Л. Попов", "Археологія і наш край", "Палеонтологія і наш край". Пріоритет цих виставок є очевидним: освоєння космосу є глобальним процесом  і досягнення вітчизняної космонавтики є цікавими для представників будь-якої національності. Щодо археологічних та палеонтологічних знахідок, зроблених на території Олександрійщини, то вони є частиною всесвітнього культурно-історичного спадку, являючись матеріальними свідченнями давнього минулого Землі.
Нововведення було схвально оцінено відвідувачами музею з-за кордону, які тепер змогли самостійно вивчати музейні виставки. Роботу по зміні етикетажу буде продовжено протягом цього та наступного років. 

Немає коментарів:

Дописати коментар