середу, 19 червня 2019 р.

Країна дитячих мрій

           З початком літніх канікул Олександрійський міський музейний центр ім. А.Ф.Худякової активно долучився до проведення культурно-просвітницької роботи з учнями різних вікових груп шкільних таборів. Так, в рамках музейної програми розважально-ігрових та освітньо-виховних заходів на період роботи шкільних таборів у музейному центрі було проведено низку занять різноманітної тематики. Серед проведених заходів особливе захоплення в дітей викликали інформаційні віртуальні подорожі, тематичні екскурсії, інтелектуальні вікторини та ігрові музейні квести.
            Останнім часом ігровий квест став надзвичайно популярною інтерактивною формою комунікації з юними відвідувачами музеїв. Ігровий квест допомагає сформувати у молодших школярів позитивне ставлення до музею як культурного закладу, адже під час квесту за допомогою автентичних музейних експонатів та активної динамічної гри діти мають змогу ознайомитися з історією Другої світової війни та українським побутом, а також активізувати логічне мислення, працювати в команді.
            Під час роботи шкільних літніх таборів до Олександрійського музейного центру на ігровий квест завітали учні молодших класів загальноосвітніх навчальних закладів міста: учні 4-х класів ЗНЗ № 19, учні 4-х класів ЗНЗ № 9, учні 2-го класу Олександрійського колегіуму, а також учні 1-4-х класів Косівського ЗНЗ та учні Знам’янської школи.


   Сьогодні музейний  центр відвідали учні Пантазіївської школи Знамянського району. Квест відбувся у залах ІІ корпусу музейного центру, де учні виконували завдання відповідно до тематики залу. Під час гри діти отримували різноманітні форми завдань – від загадок на логічне мислення до активного пошуку експонатів та літер до ключового слова. Для учасників квесту цікавим був і елемент змагання; це підтримувало активну розумову діяльність учнів та спонукало до швидкого вирішення завдань.

             Фінальним моментом музейного квесту стало складання ключового слова та пошук відповідного предмету у етнографічній залі, знайшовши який, учні ознайомилися з цікавою інформацією про свою знахідку.


 

1 коментар:

  1. 3XTi Titanium Tube | BoBo - Jiu Jitsu - Baojititanium
    3XTi Titanium Tube is 광주 출장안마 a unique cutting board design that has 태백 출장샵 three levels 김포 출장샵 of 동해 출장마사지 curvature. The titanium tubing shape is a result of an extension on the base.

    ВідповістиВидалити