вівторок, 5 вересня 2017 р.

              «Україна – європейська держава»
1 вересня традиційно в Україні відзначається міжнародний День знань. З цієї нагоди в Олександрійському музейному центрі імені А.Ф.Худякової пройшло тематичне заняття на тему «Україна – європейська держава» для учнів 6-го класу НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів № 9 спеціалізована школа».  

Метою даного заходу було показати роль і місце України в Європі, допомогти учням усвідомити важливість для України співпраці з країнами ЄС, ознайомити учнів із визначними пам’ятками України та Європи, що ввійшли до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, розвивати вміння вільно висловлювати свою думку.
Під час заняття учням було продемонстровано презентацію та відеоролик про Олександрію як місто з європейським обличчям. Також діти ознайомилися зі стратегією сталого розвитку м. Олександрії до 2030 року та основними економічними програмами партнерства з європейськими країнами. В ході розмови з учнями акцентувалася увага на українську культурну спадщину, зокрема на виставку традиційних вишиванок майстринь м.Олександрії, створених протягом ХХ-ХХІ ст, на роль українців у світовій європейській цивілізації.

Таким чином, школярі отримали багато корисної інформації та взяли участь у жвавій дискусії про європейське майбутнє України.

Немає коментарів:

Дописати коментар