понеділок, 4 лютого 2019 р.

                                 «У полоні прекрасних барв»

        Сучасний музей є не лише об’єктом збереження історичної спадщини та дослідження музейних пам’яток, а й вагомим  культурно-мистецьким центром дозвілля. Багатофунціональність музею спрямована  на взаємодію із суспільством, що проявляється у експозиційно-виставковій та просвітницькій формах музейної роботи.

         Виставкова діяльність Олександрійського міського музейного центру ім. А.Ф.Худякової  включає широкий спектр різноманітних тематичних та художніх виставок. Крім історичних пам’яток  у музеї  також експонуються і мистецькі твори місцевих художників.


           Так, зараз у музейному центрі працює персональна виставка художніх робіт місцевого художника Юрія Олефіренка «У полоні прекрасних барв», у якій представлено до уваги відвідувачів 23 роботи олійного живопису та 32 графічні та акварельні роботи художника.
           Олефіренко Юрій Петрович народився у 1954 році в м. Мінськ у Білорусії. Малюванням почав займатися в ранньому віці, з 4 років. Під час навчання в школі часто оформлював стінгазети, виставки та інше. Творчістю займався самостійно, мріючи вступити до вищого художнього закладу. Ця мрія здійснилася лише у 1985 році, коли Юрій Петрович вступив до ЗНУМ (Заочний Народний Університет Мистецтв у Москві), який закінчив у 1990 році. Надалі продовжував активно займатися творчістю. Неодноразово влаштовував виставки своїх робіт – живопису та графіки. У 1998 та 2005 роках було проведено дві персональні та одна збірна виставка в Олександрійському краєзнавчому музеї, а також у ПК Світлопільський та на виробництві.
           Свої картини художник виконує переважно олією у реалістичному стилі, а головною тематикою робіт є відтворення краси української природи та зображення натюрмортів, зокрема, квітів. Деякі роботи Юрія Олефіренка були придбані приватними колекціонерами та знаходяться не лише в Україні, а і за кордоном – В Росії, США, Ізраїлі.  

Запрошуємо олександрійців та гостей міста відвідати виставкур.

Немає коментарів:

Дописати коментар