четвер, 26 вересня 2019 р.


Тематична екскурсія
«Від козацьких хуторів до сучасного міста Олександрії»

                                Від козацьких часів до сьогодення

         26 вересня в Олександрійському міському музейному центрі імені Антоніни Федорівни Худякової  було проведено тематичне заняття на тему «Від козацьких часів до сьогодення»,  для учнів 5-го класу Олександрійського колегіуму. Під час заходу  діти  ознайомились  з історією виникнення козацтва, їх звичаями та значенням.
        У контексті розповіді про козацьку добу діти прослухали розповідь про заселення Кіровоградщини, а також виникнення перших поселень на Олександрійщині. Особливе зацікавлення у дітей викликала історія заснування рідного міста Олександрія та постать козака Григорія Уса, який є його засновником.

Створення сучасного освітнього середовища

           24-28 вересня 2019 року в Кіровоградській області проходить ХХVII щорічна конференція «Створення сучасного освітнього середовища в установах освіти Кіровоградської області: управлінські парадигми». У конференції беруть участь директори, заступники директорів закладів загальної середньої освіти з усіх областей України, фахівці управлінь та департаментів освіти, методисти відділів освіти.
            26 вересня учасники конференції завітали до Олександрійського музейного центру ім. А.Ф. Худякової.
             У музейному центрі педагогам та методистам було проведено оглядову екскурсію, під час якої вони мали змогу оглянути відділи, експозиції, а також ознайомитися з історією відкриття та основними напрямами роботи музею.
             У ІІ корпусі музейного центру учасники конференції розглянули експозиційну тематику історичного відділу та відділу етнографії. Відділ історії зацікавив методистів освіти поєднанням загальної та краєзнавчої історії у експозиціях, а також широким тематичним висвітленням подій Другої світової війни. Відділ етнографії справив яскраве враження реалістичним відтворенням інтер’єру українського традиційного житла та автентичними експонатами предметів побуту давніх українців.
Екскурсія для XXVII Всеукраїнської щорічної конференції 

понеділок, 23 вересня 2019 р.

ГЕРОЇЧНІ БУДНІ ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИХ ХІРУРГІВ НА ФРОНТАХ І ОКУПОВАНІЙ ТЕРИТОРІЇ В РОКИ ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ

 Виставка робіт декоративно-прикладного мистецтва

23 вересня у музейному центрі відкрито виставку робіт декоративно прикладного мистецтва.  Студенти мистецького факультету коледжу культури та учні художньої школи познайомилися з напрямками декоративно ужиткового мистецтва. Виставка для відвідувачів відкрита до 30 жовтня 2019