суботу, 7 травня 2016 р.

День відкритих дверей у школі екскурсоводів

6 травня 2016 року в Олександрійському музейному центрі пройшов День відкритих дверей для учнів ліцею інформаційних технологій. Своє відкрите практичне заняття проводили учні 10 –х класів історичного профілю слухачі школи екскурсоводів, яка працює у музейному центрі з січня 2016 року.
До школи екскурсоводів запрошувались всі бажаючі учні навчальних закладів міста. На заняттях діти знайомилися з специфікою музейної роботи, її напрямками, музейною термінологією, тематикою краєзнавчого, природничого, історичного, просвітницького та етнографічного відділу. Для підготовки та проведення практичної залікової роботи учні самостійно обрали запропоновані теми і під керівництвом музейних працівників під час індивідуальних занять ретельно готувались до цього заходу: підбирали матеріал, знайомилися з документами, фотографіями, використовуючи фонди музею, практично вправлялися у самостійному проведенні екскурсії.
Тематика екскурсій, проведених учнями була різноманітною «Друга світова війна», «Підпільно – партизанський рух на Кіровоградщині», «Концтабори Другої світової війни», «Чорнобиль – 30 років трагедії», «ООН», «Міста - побратими», «АТО. Життя обірвані війною», «Афганська війна», «Українська світлиця», «Архітектурні пам`ятки нашого краю».
Учні ЛІТу є постійними відвідувачами екскурсій, лекцій, тематичних заходів, що проводяться у  музейному центрі, але екскурсії проведені самостійно і для своїх однолітків, друзів принесли певний досвід, знання, впевненість.


Немає коментарів:

Дописати коментар