вівторок, 9 серпня 2016 р.

Виставка "Спротив геноциду "

                                 
В музейному центрі з 2 серпня  по 2 вересня 2016р.  діє виставка "Спротив геноциду    "
    Виставка створена Українським інститутом національної пам’яті спільно із Галузевим державним архівом СБУ, Центром досліджень визвольного руху та Громадським комітетом із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду ’32-33 років в Україні.

Автори – Володимир Тиліщак (керівник проекту), Володимир Бірчак, В’ячеслав Василенко, Володимир В’ятрович, Сергій Горобець, Володимир Іванченко, Ніна Лапчинська, Олександр Штоквиш, Богдан Патриляк (науковий консультант).
Українські селянські повстання 1930-1932 років поставили під загрозу реалізацію планів Сталіна. Режим боявся, що український спротив призведе до його падіння: адже у першому півріччі 1932 року 56% протестних виступів у СРСР припадали на Україну. Тому диктатор завдав страшного удару у відповідь, яким став штучно організований голод. Історія цих повстань — у виставці «Спротив геноциду».
На стендах представлені унікальні документи та фото із ГДА СБУ, інших державних архівів, які розкривають масштаби спротиву, його форми і методи. Значна частина документів вперше була оприлюднена саме у форматі виставки "Спротив геноциду". Вперше вона була показана у Києві у 2014 році.








Немає коментарів:

Дописати коментар