середу, 6 червня 2018 р.

«ЛЕГЕНДИ МІСТА»
краєзнавчий конкурс до Дня міста Олександрії
Напередодні Дня міста Олександрії за ініціативою просвітницького центру «Феоферос» за підтримки управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради  та Олексанрійського міського музейного центру імені А. Ф. Худякової, проходив конкурс «ЛЕГЕНДИ МІСТА».

Організатори конкурсу за основну мету ставили завдання – привернути увагу дітей та молоді до вивчення історії рідного міста та популяризація культурно-історичних цінностей. Конкурс проходив у 3-х номінаціях: «письмовий твір», «мультимедійна розробка», «малюнок». На розгляд журі були представлені учнівські роботи у двох номінаціях: «письмовий твір» та  «мультимедійна розробка» .
30 травня в Олександрійському міському музейному центрі відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «ЛЕГЕНДИ МІСТА».
Грамоти і подарунки за перше місце отримала  група учнів ЛІТу за роботу «Автомобілізація Олександрії на початку ХХ століття» в номінації «мультимедійна розробка». Слід відзначити, що авторами роботи, яка удостоєна першого місця, не зважаючи на чоловічу тематику, були 4 дівчинки: Кобзар Валерія, Кондратова Анастасія, Монастирська Владислава, Шалена Олександра. Дівчата презентували свою роботу перед усіма присутніми. Усі учасники конкурсу «Легенди міста» одержали подяки та подарунки. Автори робіт: «Культурна спадщина Олександрії» - Панич Олег; «Історія рідного міста» - Кошель Павло; «Легенди рідного міста» - Бібікова Аліна; «Спортивна Олександрія» - Котов Олексій; «Моє місто Олександрія – Хілько Вадим.







Також відбулося нагородження переможців та учасників конкурсу  малюнків «Сяйво Христового Воскресіння». Конкурс проводився з метою привернення уваги дітей та молоді до найбільшого християнського свята Воскресіння Христового, звернення до його історії і традицій святкування, популяризації образотворчого мистецтва. Перше місце за малюнок здобула учениця 4 класу НВК «Олександрійський колегіум», вихованка гуртка «Живопис» БДЮТ – Скляр Вікторія. Друге та третє місце отримали учениці НВО «Олександрійська гімназія імені Т. Г. Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ступенів – школа мистецтв Пасєчник Катерина та Кузьмінська Катерина

Після офіційної частини нагородження для учасників конкурсу та всіх присутніх у відділі краєзнавства проведена Лекція - екскурсія з історії міста Олександрії.  Під час заходу були представлені унікальні експонати Олександрійського міського музейного центру ХVIII – ХХ ст. ст.  Юні краєзнавці отримали багато нової цікавої інформації з історії Олександрії та рідного краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар