середу, 8 травня 2019 р.

Вшановуємо подвиги тих, хто здобув перемогу


           8 травня Україна відзначає День пам’яті та примирення, а 9 травня –  День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. В ці дні проходять заходи, покликані вшанувати пам’ять жертв нацизму, увічнити пам’ять загиблих, вклонитися подвигу переможців війни, а також утвердити патріотизм та консолідувати українське суспільство.
            З метою відзначення пам’ятних днів, патріотичного виховання підростаючого покоління, а також в рамках освітньої програми «Музейна педагогіка для дошкільнят» 7 травня в Олександрійському міському музейному центрі ім. А.Ф. Худякової відбулося проведення низки тематичних занять для вихованців ДНЗ № 2, а також учнів перших класів ЗНЗ № 9.

             Кожне з проведених занять умовно поділялося на три частини: спочатку діти слухали розповідь про війну та лихо, яке вона принесла на нашу Батьківщину; потім вони переглядали патріотичні відео кліпи; а далі була практична частина – вихованці та учні розфарбовували малюнки тематики війни та миру. Теоретична частина занять проходила серед експозицій історичної зали музейного центру, що створювало сприятливі умови для кращого засвоєння отримуваної інформації. При цьому діти мали змогу не лише роздивлятися предмети війни, а й торкатися руками до тієї далекої епохи, що справляло на них необхідне емоційне враження.

            По завершенню занять діти із захопленням розмальовували малюнки та фотографувалися на пам’ять.            

Немає коментарів:

Дописати коментар