середу, 8 травня 2019 р.

Шляхами подвигу і слави

           В День пам’яті та примирення в Олександрійському міському музейному центрі ім. А.Ф. Худякової завершальним заходом стало проведення тематичної екскурсії по тематиці Другої світової війни для учнів 5 класу ЗНЗ № 6.

           В ході екскурсії учні отримали багато пізнавальної інформації про початок та перебіг війни, про окупацію України та Олександрійщини, жахи воєнних злочинів нацизму та Рух Опору. Детальну розповідь школярі отримали про життя земляків, які захищали Батьківщину, та про пам’ятні місця у рідному місті, пов’язані з Другою світовою війною.
           З особливою цікавістю слухали учні розповідь про подвиги дітей та підлітків, які були підпільниками в Олександрії, та про їх героїчну загибель. Військові експонати музейного центру підсилювали загальне враження учнів під час екскурсії.
            На завершення учні ознайомилися із загальною традицією відзначення днів 8 та 9 травня – Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Запровадження вшанування Дня пам’яті та примирення в Україні 8 травня долучило українців до європейських традицій увічнення пам’яті загиблих воїнів, жертв війни та злочинів проти людяності, скоєних в роки війни. Тож, важливо згадувати трагічні події Другої світової війни з акцентом на долі людей, які боролися проти нацизму.

             Патріотично-виховна робота з учнями різних вікових категорій є провідним та першочерговим напрямом діяльності музейного центру, що особливо актуально на сьогодні.

Немає коментарів:

Дописати коментар